Vrijwilligerswerk bij Sint Jozefoord

Vrijwilligerswerk 

Zinvol bezig zijn, en ergens bij horen, tot op hoge leeftijd, zonder de prestatiedruk die bij betaald werk hoort. Dat is wat vrijwilligerswerk bij ons u biedt. Het is een win-win situatie: u blijft actief, en onze bewoners varen er wel bij, want wij kunnen dankzij uw inzet dingen doen waar we anders niet aan toe komen.

Professionele ondersteuning

Wij koesteren onze vrijwilligers en nemen hun werk heel serieus. Daarom gaan we professioneel met hen om: als vrijwilliger heeft u een functiebeschrijving en een vaste contactpersoon. Ook evalueren we elk jaar hoe het gaat en wat u nodig heeft aan ondersteuning om uw werk zo goed mogelijk te blijven doen.

Gezondheid
Actief en zinvol bezig zijn is niet alleen leuk, het is ook goed voor uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat u op verschillende manieren uw gezondheid kunt bevorderen. Bijvoorbeeld door:

  • gezond te leven (gezonde voeding, voldoende beweging);
  • een doel in het leven te hebben (ergens betekenis aan te ontlenen);
  • sociale contacten;
  • bewust te leven;
  • voldoende te ontspannen en te genieten;
  • te delen met en te zorgen voor anderen.

Bij veel ouderen vallen steeds meer van deze factoren weg, zoals bijvoorbeeld ‘een doel in het leven hebben’ en ‘sociale contacten’. Zinvol vrijwilligerswerk, zoals u dat bij ons kunt doen, voorkomt dit.

Scholing voor vrijwilligers 
Onderdeel van die ondersteuning is ons scholingsaanbod. Als vrijwilliger voert u regelmatig werkzaamheden uit waarbij extra scholing kan helpen. Zoals ondersteuning bij het werk, betrokkenheid bij onze bewoners en onze organisatie, en kwaliteit. Maar u kunt ook scholing krijgen om meer te leren over de veiligheid van cliënten of over uw eigen veiligheid.

Als vrijwilliger heeft u een rol bij uw eigen ontwikkeling. U kunt zelf met ideeën komen om zich verder te ontwikkelen. Onze afweging is dan: levert die scholing een bijdrage aan uw functioneren, wordt uw werkplezier er verder mee verhoogd en is het goed voor de kwaliteit van de zorg die wij onze bewoners leveren?

Bekijk hier de vacatures voor vrijwilligers.