Medewerkers aan het woord - onze verhalen

Wie kan beter verwoorden hoe het is om te werken bij Sint Jozefoord dan de medewerkers zelf? Juist!

 Werken in de wijkverpleging: “Ik wil nooit meer anders”

 

Sint Jozefoord biedt wijkverpleging in Nuland, Vinkel, Geffen, Rosmalen en Maliskamp. Voor de professionals die dit belangrijke werk uitvoeren is het een uiteenlopend vak met veel verantwoorde­lijkheid, uitdaging en zeker ook met veel voldoe­ning. Jeannette (40 jaar) en Elly (54 jaar) geven een kijkje achter de schermen.

Jeannette, verpleegkundige, werkt 10 jaar bij Sint Jozefoord. “Ik heb hier kansen gehad die ik met beide handen heb aangepakt. Zo heb ik de opleiding tot HBO Verpleegkundige kunnen doen om te groeien binnen mijn vakgebied.” Eerst werkte Jeannette binnen het verpleeghuis Sint Jozefoord. Sinds 2017 is ze werk­zaam als verpleegkundige in de wijk.

Elly (54 jaar) is 35 jaar werkzaam bij Sint Jozefoord, waarvan de laatste 7 jaar als Verzorgende IG in de wijk. De gemoedelijke en warme sfeer van Sint Joze­foord heeft ervoor gezorgd dat Elly al 35 jaar bij Sint Jozefoord werkzaam is. “Ik sta ook helemaal achter de missie en visie van Sint Jozefoord."

Werken in de wijkverpleging, ze willen beiden niet meer anders. “De mensen zijn zo dankbaar dat je er bent, want door onze hulp kunnen ze thuis blijven wonen”, zegt Elly. “De cliënten kunnen hun eigen ding blijven doen, terwijl wij ze ondersteunen en helpen.”

Er zit veel variëteit in de dienstverlening, volgens Elly. “We komen bijvoorbeeld bij mensen met dementie, maar ook bij mensen die tijdelijke wondzorg nodig hebben, bij oud én jong. Daarnaast leren we mensen regelmatig ook bepaalde handelingen zodat ze deze uiteindelijk zelfstandig kunnen doen. Zo hebben we een cliënt gehad die uiteindelijk haar eigen sondevoe­ding kon toedienen.”

Binnen de thuiszorg zijn er veel ‘geluksmomenten’ die het werk zo mooi maken. “De cliënten zijn er zo enorm blij mee als je iets extra’s voor ze doet. Wat voor ons een klein werkje is, betekent voor de cliënt vaak heel veel.” De afwisseling in de werkzaamheden, collega’s en cliënten, dat maakt het werk volgens Jeannette en Elly zo ontzettend leuk. Nieuwe collega’s krijgen veel begeleiding. “Je wordt enorm goed ingewerkt en zeker in de eerste tijd gaat er iemand met je mee ter onder­steuning. Je gaat eerst ook de mensen leren kennen, voordat je daar alleen te werk gaat.”

 

Meer verhalen van medewerkers lezen? Kijk hier!